Brončana Legija II


Vijest preuzeta sa portala Soundset
Galeriju fotografija sa 12. prvenstva Hrvatske pogledajte na službenim stranicama curling.hr

Slavonskobrodska momčad Legija 2 osvojila je brončanu medalju na 12. Prvenstvu Hrvatske u curlingu, odigranom u slovačkoj prijestolnici Bratislavi. “Legionari”, za koje su nastupili Bruno Samardžić, Miroslav Jurković, Ante Baus, Hrvoje Tolić i Vedran Horvat , ponovili su najveći uspjeh slavonskobrodskog curlinga te još jednom pokazali da se Slavonski Brod može pohvaliti odličjima i u jednom zimskom olimpijskom sportu.

Proteklog vikenda bratislavski zimski Sportski centar “Vladimir Dzurilla” bio je domaćin drugog kruga Prvenstva Hrvatske, koje je i ovaj put odigrano izvan domovine jer u Hrvatskoj ne postoji profesionalna curlingaška staza. Legija 2 je u posljednje dvije utakmice “kružnog” dijela turnira uvjerljivo nadigrala svoje protivnike, pobijedivši drugu ekipu zagrebačkog Curling kluba Čudnovati čunjaš sa 7:5, a onda i prvu ekipu istoga kuba, rezultatom 9:4. Time su osigurali nastup u polufinalu u kojem su im protivnici bili igrači Curling kluba Vis. “Visaši” su u tom susretu iskoristili svoje iskustvo i pobijedili Brođane rezultatom 9:5.

Uslijedila je utakmica za 3. mjesto u kojoj je Legija 2 za protivnike ponovno imala curlingaše iz prve ekipe Čudnovatog čunjaša. Sjajnim nastupom i izvrsnom taktikom slavonskobrodska je momčad protivnike ostavila bez ikakve šanse i s uvjerljivih 10:2 zasluženo osvojila brončano odličje.

Momčad Legija 1 (Marin Pitlović, Stjepan Lovrić, Tomislav Pitlović) u dvije preostale utakmice sastala se s najboljim hrvatskim sastavima, zabilježeni su porazi od Zagreba 2:9 i od Visa 1:17.

Inače, prvaci Hrvatske u muškoj konkurenciji su igrači Curling cluba Zagreb, a curlingašice iz istog kluba najbolje su u ženskoj konkurenciji.